Peggy Notebaert Nature Museum
 

Awards:

AIA Citation of Merit for Distinguished Building Award 2000

Architect:
Perkins & Will  
Location:
Chicago, Illinois  
The project consists of the design of a new 73,000sf museum housing exhibition spaces and offices. The main exhibition spaces are two story spaces with office spaces grouped within a four story structure. The building is basically linear in plan. However, because of the need to retain an existing pond and more than 250 trees on the site, the building’s geometry is very complex, involving intricate angular geometry. In addition, the roofs are not flat, but are pitched and sloped to create varying planes. A unique design feature is the butterfly haven, a four story open space with sloping exterior glass walls all around.
 

Back Up Next

                       

 

    © 2010 C.E. Anderson & Associates P.C.